Uncategorized

Flytthjälpen – en bärare i nöden 

Enligt rapporter från Mäklarsamfundet och Sveriges byggindustrier kommer du att flytta i genomsnitt tio gånger under en livsperiod. Majoriteten av oss svenskar flyttar inom den egna kommunen och det är oftast relaterat till tillökning i familjen då behovet av större boende växer i relation till antalet familjemedlemmar. Enligt statistiken väljer ytterst få svenskar att flytta på grund av bättre arbetstillfällen på annan ort och med stigande ålder blir svensken även mindre flyttbenägen. Yngre personer i storstadsregionerna kan ha flyttat runt flertalet gånger på grund av bostadsbristen i Stockholm, Malmö och Göteborg. Oavsett orsakerna till att flyttlasset ska gå mot nytt boende är det alltid bra med tips gällande flytthjälp och logistik – anlita flyttfirma lidingö. 

Många händer – lättare flytt 

Ju flera kockar desto sämre soppa – stämmer i köket. Ju flera händer desto lättare flytt – stämmer minst lika bra, när det kommer till logistiken av flytten. En flytt kan du oftast organisera helt på egen hand. A och O är att du är ute i god tid för att få flytthjälp bestående av vänner, bekanta eller släkt. Boka in samtliga i förväg och se till att det rödmarkeras i kalendern hos alla inblandade. Vi vet alla att det lovas runt bland släkt, vänner och bekanta men hålls relativt tunt när det kommer till den aktuella flyttdagen. Ett sätt att locka flera händer till flytten är att utlova en flyttfest i anslutning till flyttandet. Beställ hämtmat till den nya adressen och locka hungriga flyttbärare med god mat och dryck, det brukar faktiskt bli riktigt trevligt! Den största flytthjälpen du har nytta av är faktiskt fordonet. Här har storleken (på fordonet) i vanlig ordning betydelse men även tekniken. Boka och hyr den största lätta lastbilen på b-kort, och när det kommer tekniken, boka en lastbil med bakgavellyft. Den tekniken underlättar enormt för att få ett tillfredställande resultat gällande effektivitet och skonade ryggar. Moving company - flyttfirma

Professionell flytthjälp 

Om orken och energin totalt runnit ur, efter timmar, dagar eller veckor av kartongpackande, slängande och stuvande, kan det vara skönt att veta att det finns relativt billig, bra och effektiv professionell flytthjälp till hands. Mellan tummen och pekfingret ligger prisnivåerna på ca; 400-600 kr per timme hos flyttfirmor i Stockholmsområdet. Är du rädd om din plånbok och dina ägodelar? Ta hjälp av kontakter du redan litar på. Hör med vänner, familj eller släkt som nyligen har eller ska flytta om de kan rekommendera några flyttfirmor. Ett annat tips är att sammanslå flyttar. Är ni flera som flyttar samtidigt går det oftast att förhandla fram ett bättre pris hos flyttfirmorna. Glöm ej heller bort RUT! Nä, inte tant Rut, utan Rutavdraget. Per person kan ni dra upp till 50.000 kr per år i avdrag. Obs, avdraget gäller arbetskostnader vid flytten och inte materialkostnader. Du måste vara minst 18 år för att kunna göra Rutavdraget. Du måste även vara skattepliktig i Sverige för att kunna göra skatteavdrag i Sverige.