Städning på rätt sätt i badrummet 

Hur ska man städa sitt badrum och när? Det finns få rum i en lägenhet eller ett hus som är så viktiga att hålla rena som just badrummet. 

 

Städa oftare än förut 

Det finns mängder av tips att ge dem som vill veta hur de ska städa sitt badrum på ett bra sätt. Alla har olika sätt att göra det på. En del föredrar att en gång i veckan göra en lite större städning av sitt badrum. Det är förstås ett tips som fungerar bra, men det finns också andra möjligheter. 

Att städa ofta är ett vanligt tips för den som både vill ha sin bostad ren på ett bättre sätt, samt inte gillar att städa. För att städa och behöva skrubba på alla fyra för att få något rent är inte roligt. Men kan man enkelt med en trasa bara “dra igenom” för att göra det rent är det något att föredra. 

Rent konkret går det ut på att man städar åtminstone tre gånger i veckan. Det krävs då inga större städ, och man behöver inte städa hela badrummet samtidigt. Istället fungerar det till exempel genom att måndagar städar man toalettstolen, onsdagar dammsuger man badrummet och torsdagar tvättar man rent porslinet. På det här sättet tar det inte lång tid att städa åt gången, samtidigt som man säkerställer sig om att ens badrum håller sig rent. 

Städning mopp kvast 

Viktigt att tänka på om badrummet 

Men antalet gånger man behöver städa sitt badrum kan variera väldigt kraftigt. Det mesta beror på hur stort huset är, hur många badrum det finns i bostaden samt hur många som använder dem. Finns det två badrum är det till exempel inte nödvändigt att städa båda lika ofta, beroende på om de används lika ofta, eller om ett används mindre. 

Antalet personer som använder ett badrum är också den viktigaste aspekten. Skillnaden på att man själv använder det mot om en hel familj på fem personer eller fler gör det är enorm. En person sätter inte något särskilt tryck på ett enskilt rum. Men är det fem personer som använder det kommer det snabbt att bli smutsigt.  

Då får man helt enkelt anpassa sin städning efter antalet personer som lever i hushållet. En fördel med att vara fler är att man inte behöver göra något ensam. Att låta samtliga i familjen delta i städningen är bra av flera anledningar. Inte minst eftersom det gör städningen både enklare och snabbare som helhet om alla hjälper till.