Så här undviker du vanliga köksrenoveringsfel 

Köket är en central plats i hemmet. Det är platsen där vi delar måltider, umgås med familj och vänner och börjar dagen med en kopp kaffe eller te. 

Så det är ingen överraskning att när husägare bestämmer sig för att renovera sitt badrum (sök på badrumsrenovering göteborg) så har de stora ambitioner. Men många nybörjare inom området gör misstag när de renoverar sina kök och dessa fel kan leda till allvarliga problem. 

I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste misstagen som du enkelt kan undvika när du ska renovera ditt kök. 

3 vanliga misstag vid köksrenoveringar 

Kökrenoveringar kan vara dyra, men misstagen vid renoveringar kan kosta dig ännu mer. Både i tid och pengar. Det är enkelt att göra misstag vid köksrenoveringar eftersom det involverar så många olika moment. Nedan finner du exempel på några av de vanligaste misstagen! 

Renoveringen är inte välplanerad 

Planeringen inför renoveringen är det första – och viktigaste – steget för att undvika misstag. Detta inkluderar inte bara utformningen av ditt kök utan även alla möbler och maskiner som kommer att vara i rummet. Ta hänsyn till det utrymme du har hemma och vilken storlek på möbler som passar in i det. I synnerhet bör du mäta allt med en hög precision för att undvika överraskningar vid renoveringen! 

Färgschemat är fel 

Köket är en central plats i hemmet och det är vettigt att du väljer rätt färgschema för detta centrala utrymme. För att lyckas välja rätt kulör för ditt kök bör du tänka på själva utrymmet. Det vill säga: Är ditt nuvarande kök stort, litet, mörket eller ljust? 

Tänk på vilken färgskala som bäst framhäver ditt kök och dess egenskaper. Till exempel passar ljusare kulörer för mindre kök, medan öppnare kök är stiligt med mer mörkare toner och en trären yta. 

Otillräckligt med förvaringsutrymme 

Många har en förutfattad mening att det behövs massvis av skåp och skafferier i köket för att det ska vara välfungerande. Det är förvisso praktiskt, men jämför dig inte med andra. Utan istället bör du försöka skala ned och enbart förvara det viktigaste i köket. Saker som du använder vid speciella tillfällen som till exempel julen eller påsken kan du enkelt förvara i ditt garage. Ju mindre rörigt, desto mer lättarbetat kök! 

Välj rätt entreprenör för drömköket 

Det finns många aspekter att ta hänsyn till när man designar ett drömkök. När du anlitar entreprenörer är det viktigt att tänka på vilka funktioner som är viktigast för dig och hur mycket du är villig att spendera på dem. Men undvik att förlita dig enbart på entreprenörens prisnivå. Utan kontrollera även deras: 

  • Erfarenhet – Har de utfört likvärdiga arbeten tidigare? Detta ger dig en försäkran om att de besitter en stor kunskap inom köksrenoveringar. 
  • Referenser – Har de nöjda kunder? Om kunder lovordar dem är de säkerligen professionella och pålitliga. 
  • Rekommendationer – En bra entreprenör bör ta hänsyn till dina önskemål och inte enbart försöka uppnå dem. Det är även viktigt att de använder sin erfarenhet och kunskap för att ge dig  rekommendationer som kan ta din vision till nya höjder!